Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po Zuzane prídu ďalší

.eva Čobejová .názory

Dostať mladých ľudí do štátnej služby a žiadať od nich lojalitu či poslušnosť bude čoraz ťažšie. Ukazuje to aj prípad Zuzany Hlávkovej.

Eva Čobejová

v manažérskych príručkách sa často spomína generácia Y, ktorú predstavujú ľudia narodení po roku 1977. Hoci tieto zovšeobecňujúce generačné opisy sú často smiešne a nevystihujú realitu, občas stojí za to všimnúť si ich.

Mladí ambiciózni ľudia, ktorí sa narodili na Slovensku po roku 1977, mali šťastie v tom, že keď dozrievali, padol komunizmus a oni mohli ísť do sveta – študovať, rozhliadať sa, získavať skúsenosti, pracovať. Mnohí sa aj vrátili, a vďaka tomu sú sebavedomejší, sebaistejší, náročnejší na seba, svoju prácu, ale aj na svoje okolie.

„Zuzana Hlávková je dobrým symbolom tejto generácie.“

O tejto generácii sa hovorí, že jej príslušníci „od prvého dňa v práci túžia meniť zaužívané pravidlá“, očakávajú od svojich šéfov „spätnú väzbu“ a celkom bez strachu svoje šéfstvo kritizujú. Zároveň potrebujú vidieť „zmysluplnosť svojej práce“ a nemajú problém „skákať z jednej pracovnej pozície do druhej, až kým nenájdu prácu, ktorá im vyhovuje“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite