Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič, Sulík, nechcete už protesty ukončiť?

.michal Magušin .názory

Keď som na včerajšom Proteste proti zlodejom v politike 5 prechádzal pomedzi ľudí a počúval ich rozhovory, napadla mi kacírska myšlienka. Možno by bolo lepšie skončiť.

Michal Magušin

.naozaj to je kacírska myšlienka. Protesty totiž robia veľa dobrého. Napríklad som včera v dave stretol starého známeho, ktorého som nevidel niekoľko rokov. „Čo tu robíš?“ pýtam sa. „Bol som nahnevaný na výsledky volieb, ale nič som s tým nerobil. Teraz, piatykrát, som sa zobudil a prišiel,“ odpovedal. A teda mobilizujú sa aj ľudia, ktorí sa predtým do hromadných protestov ostýchali zapojiť.

Druhé pozorovanie svedčí tiež o pozitívnej a nesmierne žiaducej aktivizácii občianskej spoločnosti. Medzi mnohými transparentmi, ktoré pravidelný účastník protestov už dobre pozná, sa objavovali aj nové. Jeden z nich upozorňoval na údajnú zlodejinu exprimátorky obce Kúty. Odkaz je jasný: nejde len o bratislavskú vec. Ľudia, ktorí sú citliví na dianie vo svojom okolí, prichádzajú do prostredia protestujúcich, ktoré ich môže povzbudiť.

„Ak majú protesty niečo dosiahnuť, treba ich robiť v čase vrcholiacej kauzy. Radšej intenzívnejšie, deň za dňom, ako raz za týždeň počas dvoch mesiacov.“

Stretol som aj skupinu troch mladých ľudí. Jeden z nich bol na každom jednom proteste.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite