Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jedna gorila, tisíc ľudí

.andrej Bán .názory

Ctení diskutujúci, na príklade dvoch aktuálnych správ si ukážeme, aký je rozdiel medzi spravodajstvom a názorovou žurnalistikou. A mali by si to prečítať aj v TV Prima.

Andrej Bán

prvá správa: v ZOO v americkom Cincinnati museli zabiť 17-ročného gorilieho samca menom Harambe potom, ako mu do výbehu vošiel štvorročný chlapec a hrozilo, že zviera dieťaťu ublíži.

Druhá správa: za uplynulý týždeň sa podľa medzinárodných organizácií IOM a UNHCR utopilo vo vlnách Stredozemného mora približne tisíc migrantov, ktorí sa pokúšali na vetchých lodiach dostať z Afriky do Európy.

Urobme malý pokus. Už keby som skončil tu a nijako správy nekomentoval, tak som si istý, že sa pod mojim článkom objavia komentáre v duchu, že Bán opäť skresľuje realitu, klame, nadržiava utečencom, nevidí riziká islamizácie a vôbec. Buď je Bán za to zaplatený (dolármi samozrejme, nie rubľami), alebo to robí z presvedčenia. Jedno horšie ako druhé, fuj.

Ja tu ale neskončím a porovnám dopady oboch správ.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite