Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozšírená diagnóza? Predseda strany

.andrej Bán .názory

Fico, Sulík, Matovič, Danko, Kotleba, Bugár, Kollár, Procházka. Čo má absolútna väčšina týchto pánov spoločné? Odpoveď, že sú predsedovia strán, nie je správna.

Andrej Bán

väčšina z týchto pánov, predsedov strán, trpí nejakou formou poruchy osobnosti. A narcistická porucha je zrejme tá najčastejšia z nich. Je mi to ľúto, súcitím s nimi, no blbé je, že netrpí iba ich najbližšie okolie, ale celá krajina. Pozor, nehovorím o psychiatrickej diagnóze – tú môže určiť iba lekár na základe odborného individuálneho vyšetrenia. Porucha osobnosti je ale častá a neznemožňuje normálne fungovať, ak nepresiahne neúnosnú hranicu. V politike je to dokonca pomerne vítaná „výbava“. Sociopati a iní žnú tradične úspechy, stačí čítať knihy o Stalinovi, Hitlerovi, sledovať americké voľby či povedzme situáciu v susednom Maďarsku.

Nieééé – taká bola moja prvá reakcia na včerajší email kolegu, nášho webeditora, keď nám, redaktorom, dal do pozornosti brífing, na ktorom Richard Sulík zrejme oznámi, že sa vzdá funkcie predsedu SaS a takpovediac vypíše predčasné voľby.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite