Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tri dobehnutia – a hádam dosť

.štefan Hríb .názory

Neznesiteľná ľahkosť, s akou sa tu usádza mýtus, že tretia Ficova vláda je vlastne prijateľná, hovorí viac o všetkých ostatných, než o Ficovi. Odhaľujeme sa.

Štefan Hríb

Často sa hovorí, a stále si to myslím, že ľudia z reformnejšej množiny Slovenska sú v priemere citlivejší na korupciu, prajnejší voči menšinám a imúnnejší voči populizmu, než tí ostatní. Skrátka, sme inteligentnejší, západnejší a máme lepší vkus než bývalý Mečiarov a súčasný Ficov tábor.

Nádhera, nie?

Nie. Pretože keď sa už tretíkrát v rade necháva reformný tábor dobehnúť, asi bude potrebné poopraviť si oslnivý obraz o nás samých.

Prvýkrát reformný tábor dobehli, paradoxne, reformní politici, ktorí založili SDKÚ na západnom sne, ale aj na neférovosti voči partnerom. Ale vtedy predsa išlo o väčšie veci, než je nejaká neférovosť. Kto sa tu vôbec odváži porovnať osudovú voľbu Slovenska medzi Východom a NATO s EÚ s nejakým faulíkom k akýmsi materským stranám, všakže?

No, napríklad tento časopis. Nemusíme rovno prisahať na masarykovskú vieru, že štáty žijú z ideí, na ktorých boli založené, ale ak je niečo založené na neférovom základe, je hádam celkom rozumné domnievať sa, že tým sa problém nemusí skončiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite