Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Budeme voliť Kotlebu, zavolal mi pán K.

.eva Čobejová .názory

Bol to veľmi zvláštny telefonát. Na displeji telefónu som uvidela neznáme číslo, aj som rozmýšľala, či telefón nenechám vyzvoniť do prázdna.

Eva Čobejová

ale napokon som ten telefón zdvihla. Predstavil sa mi neznámy starší muž. Povedal nielen svoje meno, ale aj odkiaľ volá a ako sa dostal k môjmu číslu. Chcel sa rozprávať o voľbách. Mne sa už o tom nechcelo počúvať ani hovoriť, ale ten pán bol slušný a chcel mi len povedať svoj názor. Uvedomila som si, že v dnešnom svete, keď čitatelia reagujú často iba anonymnými vulgárnymi diskusiami, je to vlastne také príjemne starosvetské, so všetkou zdvorilosťou, ktorá ku komunikácii patrí.

„Pani K. hovorí, že keď sa vracia unavená z práce domov, musí ísť okolo mladých Cigánov, ktorí celý deň posedávajú pred domom, fajčia, popíjajú alkohol.“

Tak sme sa začali rozprávať. Pán K. (napokon požiadal, aby som jeho meno nezverejňovala) má 56 rokov, dospelé deti, pracuje v štátnej správe a žije v meste na Gemeri. Zavolal mi, lebo mal silný pocit, že výsledky volieb sa vysvetľujú zle.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite