Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dno kresťanskej demokracie

.michal Magušin .názory

Výsledky volieb poslali KDH, jednu z najstarších slovenských strán, pred brány parlamentu. Straníckemu vedeniu dôsledky zdanlivo nedochádzajú.

Michal Magušin

.kresťanskí demokrati na Slovensku našli svoje dno. Už pred výsledkami z exit pollov panovala medzi radovými členmi, krajskými funkcionármi aj členmi predsedníctva mierne pesimistická nálada. Radoví členovia sa v zákulisí sťažovali, že ich premyslené návrhy na zmeny v hnutí sa nestretli s pochopením vo vedení.

Krajskí funkcionári mali podobnú rétoriku, akurát tvrdili, že zmena hnutia sa nemá volať zmena, ale modifikácia. Jeden z nich, prízvukujúc svoje bohaté skúsenosti na východe aj západe od našich hraníc, vášnivo predniesol svoj návrh, že hnutie musí byť otvorenejšie aj k ľuďom, ktorí chodia do kostola „trebárs aj raz za rok“. Na tom by nebolo nič zlé. Koniec koncov, pápež František sa vyjadruje podobne, keď hovorí o cirkvi, ktorá sa nemá obávať zašpinenia, keď sa zníži k chudobným – vo všetkých významoch tohto slova.

„Kresťanskí demokrati majú absolútne zásadný problém.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite