Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Robertovi nejde karta

.eva Čobejová .názory

Už-už sa zdalo, že tému predvolebnej kampane bude jednoznačne diktovať Fico. Migranti a bezpečnosť. Ešte aj tie útoky v Kolíne nad Rýnom mu hrali do karát. Ale karta sa otočila.

Eva Čobejová

Je čoraz ťažšie hrať sa na záchrancu Slovenska pred hordami utečencov. Podľa štatistiky Migračného úradu SR požiadalo na Slovensku vlani o azyl 330 ľudí a udelený bol 8 žiadateľom. Navyše Kaliňákovo ministerstvo hlási, že neeviduje žiadny problém zo strany rakúskych azylantov, ktorí sú dočasne v Gabčíkove. A príchod 149 asýrskych kresťanov, ktorí na Slovensku dostanú azyl, sprevádzali skôr pozitívne emócie a hrdosť, že sme im ponúkli novú šancu.

Protesty učiteľov a zdravotných sestier, hoci naozaj nezachytili celé Slovensko, vzbudzujú veľa emócií. Rodičia sa možno pýtajú, aké vzdelanie budú mať ich deti, keď ich budú učiť zle zaplatení, nemotivovaní učitelia. Pacienti sa zas začínajú obávať, akú starostlivosť budú mať po operácii či v ťažkej chorobe.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite