Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin priznal farbu

.marína Gálisová .názory

Vladimír Putin priznal, že na územie Ukrajiny boli vyslaní ruskí vojaci. Vyslovil to na tlačovke prenášanej televíziou v Moskve. Povedal pravdu, ktorú dva roky popieral.

Marína Gálisová

nikoho neprekvapilo, že klamal. Asi najmenej jeho prívržencov. Na tlačovej konferencii Vladimír Putin povedal: „Nikdy sme nepovedali, že tam nie sú ľudia, ktorí plnia určité úlohy, aj vo vojenskej sfére.“

Bola to reakcia na otázku ukrajinských novinárov, ktorá sa týkala dvoch ruských vojakov, zajatých na Ukrajine. Konkrétne ide o kapitána Jevgenija Jerofejeva a seržanta Alexandra Alexandrova, ktorí boli zajatí v máji na východe Ukrajiny a sami uviedli, že sú príslušníkmi ruskej vojenskej rozviedky GRU. Putin dodal, že na Ukrajine nie sú „regulárne ruské sily. V tom je rozdiel,“ zdôraznil.

V apríli 2015 pritom Vladimír Putin v televízii povedal: „Poviem to jasne. Na Ukrajine nie sú ruskí vojaci.“ Doteraz označoval všetkých ruských občanov, ktorí v konflikte na východe Ukrajiny pôsobili a pôsobia, za „dobrovoľníkov“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite