Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je klimatizácia hriechom?

.eva Čobejová .názory

Firmy montujúce klimatizáciu majú hody. A môže sa vám pokojne stať, že klimatizáciu už nezoženiete, lebo niektoré firmy berú objednávky len na ďalšie leto.

Eva Čobejová

Môžete si teda zúfať, môžete nadávať, hnevať sa na seba, že ste sa nerozkývali skôr... A môžete urobiť aj niečo celkom iné.

Nebavme sa o miestach, kde je klimatizácia naozaj vhodná, teda napríklad o operačných sálach či o jednotkách intenzívnej starostlivosti. Lenže paradoxne v nemocniciach nie je klimatizácia vôbec takou samozrejmosťou, ako napríklad v nákupných centrách, hoteloch, fitnes-centrách či úradoch.

Klimatizácia už dnes patrí ani nie k vyššiemu, ale strednému štandardu. Čo to s nami robí? Určite nás to nerobí silnejšími, menej rozmaznanými či fyzicky a psychicky odolnými jedincami.

Keď nedávno vyšla nová encyklika Laudato si’ pápeža Františka, ktorá sa venuje ekológii i skromnejšiemu životnému štýlu, vzbudila aj pohŕdavé úsmevy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite