Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo „vyšilujem" za Kaščáka?

.juraj Kušnierik .názory

„Vyšilovala by naša pseudointelektuálna bublina aj vtedy, keby bol odvolaný pôrodník bubeníkom trebárs v Desmode?” To sa na FB pýta kolega zo SME Tomáš Prokopčák. Rád Tomášovi odpovedám.

Juraj Kušnierik

V prvom rade nejde o to, kto v akej kapele hrá, ale o to, že riaditeľ nemocnice – pravdepodobne na nátlak z ministerstva zdravotníctva – odvolal primára jedného zo svojich najlepších oddelení.

Ešte dôležitejší je dôvod odvolania: v prázdnej pôrodnej sále (v jednej zo štyroch, ktoré boli v tej chvíli voľné) polhodinu nahrávali primárovi kamaráti zo skupiny Karpatské chrbáty hudobný klip, v ktorom doktor (samotný primár Kaščák) oživuje figúrku z Lega. Keďže sála bola pred plánovanou deratizáciou, narušenie sterilnosti prostredia je bezpredmetné. Dym v klipe je neškodná suchá para, nahrávanie prebiehalo v podstate v tichosti, nikoho nerušilo. Hudobníci po nahrávaní sálu upratali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite