Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nepohoda

.martin Mojžiš .názory

V sobotu večer som sa na Pohode rozprával s dvoma členmi známej slovenskej kapely. A potom s inými dvoma. Svorne tvrdili, že sa medzi sebou dosť hádajú.

Martin Mojžiš

Krízy v hudobných skupinách nie sú ničím nezvyčajným. Aj v iných skupinách. Blbé je, že v poslednom čase sa vyskytujú príliš často v kapelách, ktoré tu dlho predstavovali ostrovčeky pozitívnej normálnosti. Je smutným faktom dnešných dní, že ani v týchto skupinách už nie sú krízy ničím nezvyčajným. Nezvyčajné je hádam len to, aké sú tie krízy zvyčajné.

Čo sa to vlastne deje? Prečo sa hádajú a neraz aj rozpadajú partie, ktoré spolu vydržali tak dlho a ktoré vždy predstavovali to lepšie Slovensko? Koľko ešte musí vzniknúť nových politických strán a nových redakcií, kým sa to celé zastaví? Čo môžeme urobiť preto, aby sa to zastavilo? A treba to vôbec zastavovať?

Jedna možná odpoveď je, že ide o prirodzený proces, o únavu z dlhého spoločného putovania, a že sa s tým vlastne nedá robiť nič.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite