Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko je vo vojne. Aj s nami.

.andrej Bán .názory

Ten výraz s pohŕdaním použil už Lenin. Užitoční idioti. Rusko ich má u nás požehnane. Jeden z hlavných, premiér, sa vracia z Moskvy bez noža, ktorý vrazil do chrbta našim európskym spojencom.

Andrej Bán

Keď som minulý týždeň začal pripravovať pre tento časopis seriál väčších článkov o ruskej propagande, ktorá ohrozuje aj nás, naozaj som netušil, že mi Rusko tak fajn „nahrá“ zoznamom neželaných Európanov v Moskve a lživým dokumentom štátnej televízie Rossija 1 o okupácii (v ich ponímaní oslobodení) Československa v auguste 1968. Aj dovtedy sa pritom takmer denne rojili správy o provokatívnych preletoch ruských vojenských lietadiel v blízkosti západných krajín alebo nad ich loďami či ponorkami. Mnohí z nás sa pohoršili nad správou, že Rusko chce zakázať na svojom území pôsobenie spoločností ako je Google, Facebook a Twitter údajne za to, že informovali o nepovolených verejných zhromaždeniach. Potom ale ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin, zaradený kvôli anexii Krymu na sankčný zoznam EÚ, ktorý sa smutne preslávil svojimi výrokmi ešte ako veľvyslanec Ruska pri NATO posmešne vyhlásil, že tanky víza do Európy nepotrebujú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite