Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo som to Ficovi povedal

.eugen Korda .názory

Predseda Slovenskej vlády kádruje novinárov. To je celkom nespochybniteľný fakt. A keď práve nekádruje, tak sa z nich snaží urobiť hlupákov, alebo im jednoducho neodpovedá a to zvyčajne vtedy, keď ho otázka zaskočí.

Eugen Korda

Dokonca ich niekedy uráža. Jednoducho ich verejne označí za klamárov a podvodníkov. A čo robia vtedy zástupcovia siedmej veľmoci? Zvyčajne /až na malé výnimky/ držia "hubu a krok". Ak by som ich takto tituloval ja, myslím si, že by si to so mnou rýchlo "ručne stručne" vybavili. Ale takto? Premiérovi sa predsa neodvráva. Dokonca sa čudujú, že kde beriem tú drzosť pýtať sa najmocnejšieho muža, čo by povedal na to, keby sme ho my, novinári, označovali za podvodníka a klamára. Áno urobil som to asi pred mesiacom a veru sa našli aj takí kolegovia, ktorým vadilo, že som sa to pýtal a ťukali s pri tom na čelo. Mnohí z nich si však asi nepamätajú dobu, keď Slovensko ovládal Vladimír Mečiar. Aj vtedy to začínalo len takýmito verbálnymi atakmi, pokračovalo vyhrážkami, chytaním pod krk a skončilo zapálenými a rozbitými autami niektorých novinárov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite