Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veľká daňová lúpež: správa o pokrytcoch

.marek Vagovič .názory

V marci 2014 sme zverejnili šokujúce informácie o pozadí vyšetrovania daňového podvodu za vyše 20 miliónov eur, do ktorého mala byť zapletená aj firma blízka Smeru. Koncom januára odchádza do civilu ďalší kriminalista, ktorý na prípade pracoval.

Marek Vagovič

Podľa zistení .týždňa začala polícia v lete 2013 trestné stíhanie pre podozrenie z karuselového podvodu, v ktorom figurovala aj spoločnosť Budamar Logistics. Podľa Jaroslava Ambróza a Ľubomíra Hláčika z finančnej polície v Banskej Bystrici bola kľúčovým článkom v reťazci viac ako štyridsiatich firiem zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska. Tie medzi sebou formálne obchodovali s potravinárskym tovarom, pričom Budamar mal následne profitovať z nadmerného odpočtu DPH.

V decembri 2013 však do priebehu vyšetrovania nečakane zasiahol riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Daniel Goga. Prípad totiž odňal Ambrózovi s Hláčikom a pridelil ho protikorupčnej jednotke v Banskej Bystrici.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite