Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

10 kultúrnych počinov roka

.juraj Kušnierik .názory

Pozor: ide o kultúru na Slovensku a je to prudko subjektívne. Desať vecí v roku 2014, ktoré sa mi ešte aj teraz, dva dni pred Silvestrom zdajú dôležité.

Juraj Kušnierik

Vlna pesničkárok
Môže za to Demovnica Rádia_FM? Alebo jednoducho “dozrel čas”? Asi jedno aj druhé. Isté je, že Slovensko zasiahla mohutná a krásna vlna talentovaných, šikovných, zdravo sebavedomých pesničkárok. Katarzia, Martina Javor, Tante Elze, Miriam Kajzer, Ivana Mer, Monika Midriaková, Genius Locci, Oksyi,... Ako keby to nemalo koniec. A to je dobre.

Hudobné festivaly
Jedna vec, ktorá na Slovensku výborne funguje sú hudobné festivaly. Pohoda, Grape, Konvergencie, Waves, či Wilsonic patria – pri všetkej skromnosti – medzi to úplne najlepšie, čo sa na európskej scéne alternatívno popovej, elektronickej či komornej hudby deje. Už sme si na to zvykli a to je fajn. Ale nie je to samozrejmé. Za každým z týchto festivalov sú konkrétni ľudia, ktorí si robia svoju prácu výborne.

Kunsthalle
V septembri vznikla v Bratislave

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite