Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hudba roka 2014

.juraj Kušnierik .názory

Končí sa rok a to je čas, kedy s kolegom Petrom Bálikom dávame dokopy naše súkromné koncoročné Best Of. Toto sa v roku 2014 najviac páčilo mne. Som zvedavý na Bálikovu Bestofku.

Juraj Kušnierik

Slovensko

Začnem dvomi pesničkami, ktoré sa mi v tomto roku páčili úplne najviac, najčastejšie som si ich púšťal, najviac mi zneli v hlave.

Tante Elze: Keď nevieš kam z konopí
Jednoduchá pesnička, bez zbytočných ornamentov, výborný text Juraja Raýmana. Tante Elze, teda Veronika Seppová je mimoriadne talentovaná muzikantka a skvelá speváčka. Práve vydala svoje prvé EP, je na ňom aj táto pieseň. EP si môžete kúpiť alebo aspoň vypočuť tu.

Živé kvety: Bratislava II.
Najkrajšia pieseň o Bratislave (druhá najkrajšia má názov Bratislava I.), A strana vinylového singla Živých kvetov. Plynie to pokojne ako Dunaj a výborne to znie. Nielen vďaka Vargovi a jeho organu.

A teraz podľa abecedy

Fallgrapp: Rieka
Jureš Líška a jeho projekt Fallgrapp je jedným z objavov tohto roku. Talentovaný pesničkár, šikovný producent. Sláčiky a elektronika a spev. Celý album Rieka je výborný. Vydavateľstvo Gergaz (kde album vyšiel) je pre mňa tiež jedným z najpríjemnejších objavov roku 2014.

Hviezda: Havrani
Debutový štúdiový album Hviezdy sa volá Tu v Bratislave. Toto je jedna z pesničiek na ňom. Výborné sú všetky.

Ivana Mer: Pachoľa
Ivana napísala túto pieseň vo vlaku medzi Berlínom a Prahou. Lebo Ivana je skoro stále na ceste. Pesničkárka, ktorá berie spievanie veľmi vážne. Práve pracuje na albume s hudobníkom, ktorý si hovorí I am planet.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite