Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V štúdiu s Antonom Newcombom

.peter Bálik .názory

Mladý Slovák nahral pesničku so slávnou americkou skupinou Brian Jonestown Massacre.

Peter Bálik

„Ako fanúšika Brian Jonestown Massacre by ťa mohlo zaujímať, že som s nimi teraz spolupracoval na slovenskej pesničke, tu je link na vypočutie..." Túto správu s odkazom na pesničku Prší, prší mi poslal dovtedy neznámy slovenský hudobník. Neveril som vlastným očiam. Čože? Zdalo sa mi to nemožné, aby nejaký chlapec zo Slovenska nahrával s Antonom Newcombom, lídrom Brian Jonestown Massacre (BJM)? Až dovtedy, kým som si neklikol na Prší, prší a neozvala sa hudba, ktorá nesie jasný rukopis BJM.

Jej spoluautorom je 22-ročný hudobník z Kvetoslavova Vlado Nosáľ, ktorý je zároveň lídrom alternatívnej skupiny Queer Jane. Jeho skupina vychádza zo šesťdesiatych rokov, Vlado je fanúšikom Boba Dylana, The Beatles, Velvet Underground či The Beach Boys, počúva punkrock, ale má rád aj aktuálnejšiu hudbu – Wilco, Elliotta Smitha alebo Oasis. V súčasnosti študuje na VŠMU, odbor zvuková skladba. „Keď zavrieš oči v kine, všetko, čo počuješ, je dielom zvukového dizajnéra. Robím so zvukmi, vyrábam ruchy, pracujem na postprodukcii. Veľa ľudí, ktorí chodia na tento odbor, sú hudobníci," vysvetľuje spevák.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite