Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aliancia: Ďalší krok

.jaroslav Daniška .názory

Aliancia za rodinu robí chyby. Ohrozuje tým záujmy ľudí, ktorých chce reprezentovať.

Podpísal som petíciu a podporujem jej ciele, patrím teda – ako ukázal prieskum agentúry Focus – k 70 až 90 percentnej väčšine v tejto krajine. Na pripomenutie, agetúra Focus sa začiatkom septembra tohto roku pýtala ľudí na ich postoj v štyroch otázkach, o ktorých žiadala Aliancia referendum. Výskum verejnej mienky ukázal, že ciele Aliancie podporuje od 89,3 percenta (prvá otázka) po 68,2 percenta (štvrtá otázka) ľudí. (Respondenti odpovedali na otázku bez ohľadu na to, či by sa referenda zúčastnili alebo nie.)

V dotknutej otázke, ktorú ústavný súd považuje za protiústavnú, súhlasí s Alianciou 76,4 percenta verejnosti. Teda viac ako tri štvrtiny.

Tak si to zhrňme: Aliancia má na svojej strane obrovskú väčšinu verejnosti, starší prieskum Focusu ukázal, že dokonca väčšinu voličov všetkých parlamentných strán. Ako s tou väčšinou narába?

Myslím si, že hazarduje.

Prvý hazard predviedla, keď sa po vyzbieraní 400 000 tisíc podpisov na konci leta ponáhľala za prezidentom. Úmysel bol správny, spojenie referenda s komunálnymi voľbami, ale riziko bolo neznesiteľne vysoké: a riziko sa potvrdilo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite