Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Frank

.peter Bálik .názory

Nedávno som mal možnosť vidieť dva filmy s hudobnou tematikou, jeden sa dal, druhý všetkým, ktorí majú radi šialeno-smutné komédie vrelo odporúčam.

Peter Bálik

Ten prvý sa volá Begin Again (u nás sa premietal pod názvom Love Song) a asi by som ho prehliadol, nebyť toho, že ho nakrútil írsky filmár John Carney, ktorý stojí hlavne za úspechom snímky Once s Glennom Hansardom a Markétou Irglovou. Aj keď Carney sa vlastne s Begin Again pokúsil o podobný film ako Once, len s Hollywoodom za chrbtom. Napriek všetkému stačí napísať, že je to romantická komédia a nie je to prúser. Aj preto, že herečka Kiera Knightley zvláda folkerku celkom uveriteľne a aj jej filmový partner Adam Levine je skutočnou popovou hviezdou (spieva v Maroon 5). Najtajnejším tromfom filmu je jeho soundtrack. Autorom pesničiek je skladateľ menom Gregg Alexander. Toto meno mi najprv nič nehovorilo, ale „internety“ ma rýcho vrátili do hry – Gregg Alexander bol kedysi lídrom skupiny The New Radicals, ktorá mala v 90.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite