Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo do toho pchať folklór?

.juraj Kušnierik .názory

S Tiborom Holodom, organizátorom festivalov Wilsonic, Electronic Beats a Waves sme sa rozprávali o slovenskej hudobnej scéne a o festivale Waves, ktorý bude od 3. do 5. októbra v Bratislave a vo Viedni.

Juraj Kušnierik

Tibora poznám veľmi dlho. Ešte z čias Rádia Ragtime a U Clubu. Vtedy bol hlavne DJ a patril medzi tých, ktorým som vďačný za moju iniciáciu do sveta elektronickej hudby. V roku 2000 spolu s Michalom Hvoreckým vymyslel festival Wilsonic, neskôr agentúra, ktorú vedie zaštítila aj slovenské vydanie festivalu Electronic Beats. Tiborovi vždy išlo okrem iného aj o to, aby sa na Slovensku rozvíjala domáca hudobná scéna (minimálne jej hudobne zaujímavá časť) a aby si ju všimli aj v zahraničí. Tibor je zoznamovač ľudí, podporovateľ a povzbudzovač, sprostredkovateľ kontaktov, prekračovateľ hraníc (medzi žánrami aj medzi krajinami) - a popri tom stále výborne dídžejuje. Keby sme boli napríklad Francúzsko, bolo by len otázkou času kedy by dostal za to všetko nejaké štátne vyznamenanie. Ale sme na Slovensku a Tiborovi s najväčšou pravdepodobnosťou metál na mikinu nikto nepripne. 

Keď Tibor a jeho výborný team (Janka Polnischová, Veronika Boríková, Slavo Uhrín a ďalší) minulý rok prišiel s nápadom rozšírenia viedenského showcaseového festivalu Waves aj do Bratislavy, viacerí sme si neboli istí, či už na to dozrel čas.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite