Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je slovenský hip-hop mŕtvy?

.marek Vagovič .názory

Po trinástich rokoch končí rešpektovaný portál, ktorý písal hlavne o rape. Je to veľká škoda, pretože nešlo o žiadny bulvár: na stránke hip – hop.sk sa riešili aj filozofické otázky, neonacizmus a podobne.

Marek Vagovič

Niekedy pred dvoma rokmi som napísal na stránku .týždňa blog, ktorý mal rovnaký názov ako tento text. Bol to článok o tom, ako sa zmenil slovenský hip – hop: z priekopníkov tohto štýlu, ktorí vzišli z undergroundu (Rytmus, Ego, Majk Spirit), sa totiž stali popové celebrity, ktoré chcú hlavne zarobiť. Prispôsobili tomu svoju hudbu, texty aj imidž. Téme sme sa vtedy na veľkom priestore venovali aj v tlačenom vydaní .týždňa: rap je totiž fenomén, hoci viacerí moji kolegovia neveriacky krútili hlavou, či je to dobrá voľba na upútavku nášho časopisu.

Čísla nám však dali za pravdu. Vydanie .týždňa s nápaditou karikatúrou Rytmusa bolo po kauze Gorila jedno z najpredávanejších v roku 2012.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite