Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

STOP zbrojeniu Izraela!

.juraj Kušnierik .názory

Dostal som pozvánku na "pokojné zhromaždenie" s týmto názvom, ktoré sa má uskutočniť pred Veľvyslanectvom USA.

Juraj Kušnierik

Pozývateľom je organizácia Amnesty International, ktorú si veľmi vážim. Pamätám si ako sa zastávala za komunizmu politických väzňov. Aj vďaka Amnesty sme večer čo večer zo Slobodnej Európy a z Hlasu Ameriky počuli koho komunisti u nás, či v Rumunsku alebo v Sovietskom zväze zavreli. Aj po páde komunizmu je misia Amnesty International, žiaľ, stále dôležitá a táto organizácia ju napĺňa so cťou. Viem to, lebo som na jej mailing liste, sledujem jej podporné akcie a k viacerým som sa aj pripojil.

Priatelia z AI ma pozývajú, aby som svojou prítomnosťou a prípadným podpisom petície apeloval na Johna Kerryho, aby okamžite zastavil dodávky zbraní do Izraela a zasadil sa o uvalenie zbrojného embarga. 

Toľko som sa dozvedel z mailu. Keď som v amile klikol na linku "Podpíšte petíciu", dostal som sa na stránku AI, kde bola výzva (pre istotu ju zopakujem: USA, zastavte dodávky zbraní do Izraela!) podporená dátami o obetiach. Najprv hrozivé čísla z Gazy (1200 mŕtvych Palestínčanov, z nich podľa odhadu OSN 78% civilistov a veľa ďalších podobne tragických údajov), potom údaj o raketách vystrelených z Gazy na Izrael, ako aj údaj o dvoch mŕtvych izraelských civilistoch a jednom zabitom civilistovi z Thajska, plus 50 zabitých izraelských vojakov. Odstavec o raketách z Gazy bol zakončený konštatovaním: "Použitie týchto rakiet je v rozpore s medzinárodným právom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite