Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Blaha tára

.juraj Kušnierik .názory

Istý Ľuboš Blaha, t.č. poslanec NRSR za stranu Smer a predseda výboru pre európske záležitosti píše o Pohode, na ktorej sa údajne zúčastnil. Buď nie je schopný vnímať realitu, alebo sa mu na festival podarilo prepašovať silné halucinogény, ktoré mu (obávam sa, že nenávratne) poškodili myseľ.

Juraj Kušnierik

Až kým som si ten jeho článok v Novom slove neprečítal, zdalo sa mi, že kľúčové témy popohodových polemík sú dve: 1. Hral Kraftwerk slabo, alebo výborne? 2. Predviedol Tricky najlepšie alebo najhoršie vystúpenie na festivale?

Sú to, mimochodom, strašne dôležité debaty, poukazujúce na to, že na festival chodia zanietení fanúšikovia, ktorí majú jasne formované estetické kritériá, rozumejú hudbe a neboja sa svoje názory konfrontovať s "protivníkmi". Je totiž len málo krajších vecí, než hádanie sa o hudbe. (Keďže sa už ku Kraftwerku ani k Trickymu v tomto texte nevrátim, rád priznám farbu: Kraftwerk boli podľa mňa výborní, z Trickyho setu som videl len asi 10 minút a mal som mierne rozpačitý pocit.)

Poslanec Blaha to vidí ináč.

Pohoda je podľa neho "karnevalom militantného neokonzervativizmu, kde vejú vlajky štátu, ktorý kántri v občianskej vojne vlastných občanov a v ktorého vláde sedia zástupcovia neonacistickej strany.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite