Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň na Starmuse

Plačeme za olympiádou?

.eva Čobejová .názory

Áno, tento časopis sa v marci 2013 vyslovil za to, aby sa Slovensko pripojilo k Poľsku a uchádzalo sa spolu s ním o zimné olympijské hry v roku 2022. Teraz je po všetkom, Poliaci do toho nejdú. Referendum v Krakove rozhodlo jednoznačne. Sme sklamaní?

Eva Čobejová

V redakcii .týždňa nie sme žiadni olympijskí fanatici. Samozrejme, máme tu zopár oddaných vyznavačov hokeja, ktorí sa nádejali, že poľsko-slovenskej kandidatúre bude umožnené presunúť nielen lyžiarske disciplíny, ale aj hokejové súboje na Slovensko. A smútili, že to nešlo.

Ale inak sme k tejto téme pristupovali s triezvou hlavou – a takto sme dospeli k názoru, že ak do toho poľský Krakov pôjde a bude ochotný vybudovať všetky tie nákladné sánkárske, bobové dráhy a curlingové haly, že by bolo pre nás výhodné a vhodné pripojiť sa. Stredisko v Jasnej, kde mali byť olympijské lyžiarske disciplíny, si nevyžadovalo veľký zásah – a najväčšou investíciou mala byť nová cesta, ktorú tam bude potrebné postaviť tak či tak. 

Rozprávali sme sa s niektorými Tatrancami, ktorí pripomínali, že túžba po olympiáde tu žije celé desaťročia. Aj v Liptove sme si vypočuli hlasy, ktoré by privítali takúto injekciu pre cestovný ruch. Páčilo sa nám aj to spojenie s Poľskom, ktorého susedstvo nie vždy dokážeme využiť pozitívnym spôsobom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite