Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto po Harabinovi?

.jozef Majchrák .názory

Štefan Harabin je minulosťou. Život sa však nekončí a v týchto dňoch sa začína nové kolo zápasu o podobu slovenskej justície.

Jozef Majchrák

Nech Štefan Harabin po včerajšej voľbe hovorí do médií čokoľvek, musí mu byť jasné, že na čele Najvyššieho súdu skončil. Dokonca je pravdepodobné, že z tohto po dlhé roky neohrozeného vládcu slovenskej justície zostane o pár mesiacov len traumatizujúca spomienka. Chvalabohu, dočkali sme sa. Dnes už témou nie je Štefan Harabin, ale to, kto ho nahradí.

Aj keď sa to asi niektorým čitateľom nebude páčiť, treba priznať, že na páde Harabina má okrem verejného tlaku a aktivít viacerých jednotlivcov a mimovládnych organizácií, svoj podiel aj minister Borec. Priebeh zasadnutia Súdnej rady ukázal, že ministrova kandidátka Jana Bajánková nebola len kamuflážou a Harabinovou „kamarátkou“, ale reálnou kandidátkou, ktorá ovplyvnila rozloženie síl v Súdnej rade.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite