Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový .týždeň: Pomôžeme Ukrajine?

.juraj Kušnierik .názory

V novom .týždni, ktorý je v predaji od pondelka, 21. apríla, si môžete okrem iného prečítať:

Juraj Kušnierik

Bezpečnostno-politická kríza v rusko-ukrajinských vzťahoch spôsobila, že Slovensko sa ocitlo uprostred geopolitickej hry veľmocí. Washington, Brusel, Kyjev a na druhej strane Moskva majú voči nám protichodné očakávania. Kde je v tomto všetkom záujem Slovenska? Témou čísla je plyn, Ukrajina, Putin - a Slovensko.

Pred štyrmi mesiacmi vystúpila z SDKÚ a pred pár dňami vstúpila do Mosta-Híd, hoci sa skôr čakalo, že pôjde k Lipšicovi či Procházkovi. Rozmýšľala aj o tom, že politiku opustí, ale ústavný návrh na zmeny v justícii, ktorý pripravuje Smer s KDH, ju natoľko pobúril, že sa s novou vervou vrhla do opozičnej politiky. Rozprávali sme sa s Luciou Žitňanskou.

Kniha Dušana Dušeka Melón sa vždy smeje sa dostala do finálového shortlistu Ceny Anasoft litera. Keďže z päťstostranovej knihy je len 74 strán nového, dosiaľ nepublikovaného textu, viacerých z nás to prekvapilo. Po prečítaní príbehov Adama a Škorice, ktoré sú v tejto knihe po prvýkrát vydávané v jednom celku, však porotcom Anasoft litery dávame za pravdu. Dušan Dušek je mimoriadny spisovateľ, jeho krásne vety, jeho presné pozorovania, jeho cit pre detail a za vetami ukrytú drámu nemajú v slovenskej literatúre obdovu. V najnovšom .týždni sa sanžíme vysvetliť prečo to tak je.

Peter Bálik a Martin Mojžiš sa stretli s Kukom, frontmanom kapely Horkýže slíže, ktorú síce nehrajú v rádiách, no napriek tomu opakovane napĺňa na celom Slovensku sály každej veľkosti. Kuko rozpráva, ako k tomu došlo.

Festival Electronic Beats nás priviedol k hamletovským otázkam, najnovšia premiéra v Divadle Astorka v nás vzbudila rozpaky. Peter Zajac sa za celú redakciu a zrejme aj za mnohých našich čitateľov rozlúčil s Ladislavom Ballekom.

To je len menšia časť z poveľkonočného .týždňa.

V mene celej redakcie vám prajem príjemné čítanie.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite