Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neústavná ochrana manželstva muža a ženy

.elena Akácsová .názory

Čo robia politici a aktivisti pre ochranu tradičnej rodiny a manželstva ako jedinečného zväzku muža a ženy sme sa už načítali dosť, načase je pozrieť sa na to, čo môžeme pre jeho záchranu urobiť my sami. Muži a ženy.

Elena Akácsová

A žili spolu šťastne, pokiaľ nepomreli, končí každá rozprávka optimisticky a tak máme od detstva zafixované, že po dosiahnutí svadobného cieľa už všetko pôjde samé od seba. Tiež máme zafixované, že skôr ako sa tu rozmohla rozvodová pliaga, naši predkovia žili celé stáročia v manželstvách trvajúcich desaťročia a bežne slávili zlaté svadby.

Nič z toho nie je pravda. Šťastné manželstvo nie je pokojný prístav ale poriadna drina, a navyše dnes priemerné manželstvo trvá dlhšie, ako trvalo povedzme medzi britskými roľníkmi v dvanástom storočí, čo bolo jedenásť rokov a šesť mesiacov. Údaje z francúzskych občianskych matrík zas dokazujú, že priemerné manželstvo na konci 18. storočia trvalo štrnásť rokov, čo je o rok menej, ako dnes vydrží priemerné slovenské manželstvo, pokiaľ sa nerozvedie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite