Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia pod tlakom Smeru?

.marek Vagovič .názory

Na začiatku vraj bola organizovaná skupina podvodníkov, ktorá mala pripraviť štát o dvadsať miliónov eur. Potom však prišiel zásah zhora, takže vyšetrovanie jednej z najväčších káuz Ficovej vlády smeruje do stratena. Sú za tým záujmy podnikateľov blízkych Smeru?

Marek Vagovič

Keď načas neodovzdáte napríklad daňové priznanie k dani z motorových vozidiel, úrady sa s vami nemaznajú. Okamžite vám vyrubia pokutu, ktorú musíte zaplatiť do dvoch týždňov. A to aj vtedy, ak ste s daňovým priznaním meškali len jeden deň. Úrady za to nemôžu, taký je zákon. Ak sa však pokúsite podviesť štát napríklad na DPH o dvadsať miliónov eur, teoreticky sa vám nemusí nič stať. Stačí, ak poznáte správnych ľudí vo vedení polície, máte kamarátov v politike, alebo kontakty s podnikateľmi blízkymi Smeru. Ideálna je kombinácia všetkých troch možností.

Niečo podobné sa zrejme „prihodilo“ aj firme, ktorá podľa polície v roku 2012 formálne obchodovala s kávou, cukrom, olejom, či energetickými nápojmi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite