Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Domček z karát

.lukáš Krivošík .názory

Piatok 14. februára nepatril len zamilovaným. Americká webová streamovacia služba Netflix priniesla divákom druhú sezónu populárneho seriálu House of Cards (Domček z karát) s Kevinom Spaceyim.

Lukáš Krivošík

Šarmantný manipulátor

Z nadšených facebookových statusov ľudí, ktorí sa u nás motajú okolo politiky vidieť, že táto politická dráma má veľa fanúšikov aj na Slovensku. Domček z karát bol nakrútený špeciálne pre internetovú službu Netflix, ktorá urobila zaujímavý ťah tým, že jednotlivé sezóny sprístupňuje naraz. Divák teda nie je odkázaný celé dni napäto čakať na každú ďalšiu epizódu. Seriál skonzumuje ako sám chce. Je to dobrý spôsob ako vyjsť v ústrety generácii divákov, ktorí neraz zvyknú za víkend odpozerať celú sezónu, stiahnutú z internetu.

O čom celý ten seriál je? Kevin Spacey hrá demokratického kongresmana Franka Underwooda, ktorý vedie väčšinový poslanecký klub v americkej Snemovni reprezentantov. Ctižiadostivý Underwood sa chce dostať do Bieleho domu a popri tom chladnokrvne intriguje, kombinuje, kalkuluje a neváha ísť hoci aj cez mŕtvoly. V druhej sezóne je už viceprezidentom Spojených štátov. A keďže Netflix potvrdil, že bude aj tretia séria, dá sa očakávať, že získa napokon aj ten najvyšší úrad v krajine.

Dejovo sa Domček z karát dobre triafa do ducha našich čias, kedy sú ľudia vrcholne znechutení politikmi. Frank Underwood sa občas otočí ku kamere, aby nonšalantne zasvätil diváka do zmyslu jeho cynických ťahov a urobil tak z neho svojho komplica.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite