Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výhrada vo svedomí pre vysokoškolských učiteľov?

.eva Čobejová .názory

Môžem si aj ja – podobne ako lekári – uplatniť výhradu vo svedomí? Opýtala sa ma pred pár dňami jedna vysokoškolská pedagogička.

Eva Čobejová

Nie, nebola nútená učiť sexuálnu výchovu, ani prednášať o potratoch či homosexuálnych manželstvách, nič podobné, kde by pripadala výhrada vo svedomí logicky do úvahy. „Musela som v sobotu za sedem hodín odučiť 70 externých študentov celú látku môjho seminára a ešte ich aj priebežne ohodnotiť a na konci vyskúšať. Keď som to odmietla, pohrozili mi výpoveďou,“ hovorí vysokoškolská učiteľka, ktorá si aj v našom univerzitnom marazme snaží zachovať vysokú latku. Študenti vedia, že sa na jej semináre musia pripravovať a že skúšku nedostanú, ak naozaj nevedia to, čo sa od nich očakáva.

Lenže pri externých študentoch sa všetky jej princípy a zásady rúcajú a ona sa bezmocne pozerá na to, ako sa nechtiac podieľa na kamuflovanom vzdelávaní tých, ktorí o žiadne vzdelávanie nestoja, ale prinášajú škole peniaze.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite