Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ťažké detstvo Roberta Fica

.eugen Korda .názory

Tak som sa konečne dozvedel, aké mal náš premiér detstvo. V profesionálne dobre natočenom videu to oznámil nielen národu, ale aj zvedavému ministrovi kultúry, ktorý v ňom vystupoval ako moderátor

Eugen Korda

Bolo to vraj detstvo bez mobilu, televízie a internetu a preto bolo šťastné. Podobne ako on, aj ja som vyrastal na dedine. Nie u rodičov, ale u babičky. Tu je ten malý rozdiel medzi mnou a ním. Priviezla ma k nej mamička, keď som mal 11 mesiacov. Nie, nebola to žiadna nezodpovedná ženská, ktorá sa chcela zbaviť svojho syna. Jednoducho to musela urobiť. Jej manžela, môjho otca, spolu s ďalšími 19 členmi rodiny zavreli komunisti do kriminálu. Dostal 16 rokov. Jeho brat trest smrti. Mamu vyhodili z práce, vysťahovali z bytu a skonfiškovali jej celý majetok. Aj ja som vyrastal bez inernetu, mobilu a televízie a detstvo som mal vďaka babičke pekné, až na to, že otca som po prvý krát uvidel v Leopoldovskom väzení, keď som mal osem rokov. A ten vychudnutý a smutný muž a mi vôbec nepáčil. Aj som sa v kútiku duše za neho hanbil a dodnes sa za tú myšlienku hanbím sám pred sebou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite