Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Septembrový playlist (Pearl Jam, Anna Calvi, The Babyshambles, Paul McCartney...)

.peter Bálik .názory

Jeseň býva na hudbu veľmi bohatá, pretože je to čas, kedy sa predáva najlepšie. Obchodníci sú trochu naštvaní, pretože počas roka nemajú čo predávať, stačilo by, ak by svoj „krám“ otvorili prvého septembra. No nič sa nedá robiť – pokiaľ budeme sťahovať vo veľkom a hlavne zadarmo, dobrej hudby bude stále menej. Tu je prehľad noviniek pre prichádzajúce babie leto.

Peter Bálik

Pearl Jam – Mind Your Manners

Koľko toho už kapela Pearl jam preskákala. Nedávno oslávila svoje dvadsiate narodeniny, ale nebolo to spomínanie na svoju niekdajšiu obrovskú slávu. Eddie Vedder a spol. ukazujú, že starnú zo svojim publikom a popri tom získavajú nových priaznivcov. A hlavne stále dokážu napísať výbornú pieseň. Keď v roku 2009 im vyšiel album Backspacer, kritici ho označili za najlepšiu vec od ich štvrtého albumu No Code. Myslím, že celkom oprávnene. Preto sa zrak ich fanúšikov upína na ich najnovší album Lighting Bolt, ktorý vychádza začiatkom októbra. Dravá a typická „pearljamovka“ Mind Your Manners znie veľmi sľubne. A my, čo máme radi Vedderov Into The Wild veríme, že Eddie príde opäť s jemnými folkovými baladami.
http://www.youtube.com/watch?v=jWQYYavheUA

The Babyshambles – Nothing Comes To Nothing

S lídrom britskej kapely The Babyshambles je to ako na hojdačke – raz sa mu podarí napísať výbornú pesničku, inokedy máte pocit akoby prvýkrát v živote držal gitaru. Dva sólové koncerty, ktoré odohral v Bratislave tento problém len potvrdili. Poukázali, že jeho výkon závisí od toho, či je akurát pod vplyvom (Pete priznáva, že je to hlavne heroín) alebo má všetko pod kontrolou. Preto ani nemožno tipovať aký bude najnovší, v poradí tretí album kapely, ktorý sa volá Sequel To The Prequel. Krikľavo farebný obal a prvý singel Nothing Comes To Nothing naznačujú, že by to mohol byť ich najpopovejší album. Uvidíme.
http://www.youtube.com/watch?v=PqVZlR48v2U

Bob Dylan – Pretty Saro

Prvou ochutnávkou z novej Dylanovej kompilácie Another Self Portrait je folková pesnička Pretty Saro, ktorá vznikla ešte v 18.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite