Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kmotríkovi chlapci

.peter Bálik .názory

Ako je známe, počas nedeľného zápasu domáceho Slovanu s Ružomberkom hodili neznámi páchatelia vojenský delobuch do sektora fanúšikov hostí. Výbušnina zranila dva deti a muža. Kto stojí za nedeľným incidentom, nie je jasné, ale teraz to nie je ani také podstatné.

Peter Bálik

Prečo? Pretože nie je náhoda, že tento krvavý incident sa stal práve na Pasienkoch, kde hráva Slovan. Správanie istých slovanistických fanúšikov je už dlhé roky hanbou, ktorá ide na vrub nielen samotného klubu, ale aj celého slovenského futbalu.

Na krytej tribúne sa belasému hlúčiku, ktorý obvykle povzbudzuje na protiľahlej strane, hovorí „Kmotríkovi chlapci“. To vypovedá o statuse slovanistického kotla, nad ktorým vedenie klubu drží ochrannú ruku s tým, že keby nebolo ich, na štadióne by bolo ticho ako v časoch konkurenčného Interu. No nie som jediný, ktorý si myslí, že pre fandenie je vedenie Slovana ochotné prižmúriť nie jedno, ale rovno dve oči aj napriek tomu, že v konečnom zúčtovaní na to doplatí samotný klub – hráči, majitelia, skutoční fanúšikovia.

Problémy s násilím majú vo viacerých slovenských kluboch - v Nitre, Košiciach, Prešove alebo Trnave, no Slovanu patrí v tejto pomyselnej hitparáde dokonca prvé miesto.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite