Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keď sa súdi celebrita

.marek Vagovič .názory

V slovenskom šoubiznise rezonuje zaujímavý spor: známy spevák Tomi Popovič žaluje tvorcov animovaného seriálu Zapál Rytmausa, že ho zosmiešnili a ponížili. Ak mu dá súd za pravdu, bude to precedens a vážny zásah do slobody prejavu.

Marek Vagovič

.televízia Lokal TV paroduje na internete známych ľudí, umelcov, celebrity. Drsnému humoru typu South Park sú vystavení aj policajti či hokejisti. V jednej zo svojich šou (Zapál Rytmausa) si televízia uťahuje aj z postavy, ktorá sa podobá na speváka Tomiho Popoviča. Tvorcovia mu však zmenili priezvisko na vulgárne Kok…vič. Keďže Popovič sa okamžite ozval, televízia ho “prekrstila” na Smažáčika.

Animovanú postavu začali jej autori aj inak kresliť, aby si ju ľudia nespájali s Popovičom. Spevák napriek tomu prostredníctvom svojho advokáta Zoroslava Kollára požiadal súd, aby vydal predbežné opatrenie, že Lokal TV musí zo svojich stránok odstrániť šou Zapál Rytmausa. Dňa 3. júla 2013 doručil na Okresný súd Bratislava I. aj žalobu, v ktorej žiada podľa informácií .

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite