Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kauza Nečas. Alebo na obranu politiky.

.jozef Majchrák .názory

Asi nie je veľa policajných akcií, pri ktorých sa človeku chce chvíľu tlieskať a chvíľu biť na poplach. Pri sledovaní magazatýkania v Česku sa akosi nedokážem ubrániť obidvom týmto pocitom.

Jozef Majchrák

Z toho, čo je zatiaľ známe, sa zdá, že celá akcia súvisela s troma skutkami. Prvým je činnosť šéfky kancelárie premiéra Nečasa Nagyovej, ktorá nechala vojenskou tajnou službou sledovať premiérovu manželku. Nech už boli jej dôvody akékoľvek, s veľkou pravdepodobnosťou sa dopustila protizákonného konania. Rovnako zlyhali aj špičky vojenskej tajnej služby, ktoré na jej žiadosť pristúpili. Zdá sa, že v tomto prípade nie je čo váhať. Otázky môže vyvolávať akurát forma zásahu. Možno stačilo, ak by pani Nagyovú zatkli dvaja policajti v civile, bez veľkého humbuku, ale to v tejto chvíli skutočne nie je to najdôležitejšie.

Druhým dôvodom akcia má byť činnosť politických kmotrov Janouška a Rittiga. V tomto prípade však zatiaľ vôbec nie je jasné o čo ide a nikto z tejto dvojice ešte nebol obvinený. Treba teda čakať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite