V piatok sa na brehu rozdivočelého Dunaja odovzdávali ocenenia GURMÁN AWARD. Udeľuje ich gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci a na základe nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána, nominácií Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Asociácie someliérov Slovenskej republiky a Zväzu výrobcov hrozna a vína na Slovensku.
Prémiová reštaurácia roka 2013: Le Monde, Bratislava
Hotelová reštaurácia roka 2013: Grand Hotel Kempinski, Hight Tatras
Tématická reštaurácia roka 2013: Pavúk wine restaurant, Modra
Podľa celoročných hodnotení a doporučení, odborní hodnotitelia Gurmána na Slovensku udelili reštauráciám vidličky (po vzore Michelinovych hviezdičiek).
Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.