Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Noc a Fest

.juraj Kušnierik .názory

Literatúra, to v samote vznikajúce a v samote prijímané umenie, bude mať tento týždeň svoju Noc a svoj Fest. Stretneme sa so živými spisovateľmi a so živými čitateľmi. Písmená vytlačené na papieri ožijú.

Juraj Kušnierik

Spisovatelia väčšinou píšu svoje knihy sami a čitatelia ich väčšinou sami čítajú. Tak to je a je to v poriadku. Literatúra sa "deje" v mysliach jednotlivcov, ktorí sa o napísanom či prečítanom nanajvýš tak porozprávajú. Literatúra je osobná, intímna, diskrétna.

Aj tak je však dobré z času na čas k napísaným slovám pridať živých ľudí, ktorí s nimi súvisia. Tento týždeň (13. - 17. máj) k tomu dáva viacero výborných príležitostí.

V prvom rade sa v Bratislave koná Anasoft litera fest. O Cene Anasoft litera sme neraz písali a vždy sme pritom konštatovali, že ide o nesmierne dôležitú iniciatívu Občianskeho združenia ars_litera, finančne aj ľudsky podporovanú majiteľmi firmy Anasoft APR. Bždy znovu pripomíname, že Anasoft litera je jedným z najjasnejšie svietiacich majákov na hmlistom pobreží slovenskej literatúry, vďaka ktorému máme rok čo rok (spravidla) desať kníh, ktoré literárnou kvalitou vyčnievajú z domácej literárnej produkcie a preto si ich treba zadovážiť a prečítať. 

Anasoft litera v čase medzi vyhlásením

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite