Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počúvam Radio Ragtime!

.juraj Kušnierik .názory

Pred dvadsiatimi rokmi, 1. mája 1993, začalo vysielať Rádio Ragtime, najlepšie rádio, aké sme tu kedy mali.

Juraj Kušnierik

Historické fakty o vzniku, o pestrofarebnej existencii a smutnom zániku Rádia Ragtime sa môžete dočítať a dopočuť inde. Ja budem prudko subjektívny.

Na prvé stretnutie s Makim, teda s Vladom Talianom, si nespomínam. Možno, že to bolo na pavlači Artfora na ulici Červenej armády (dnešnej Greslingovej), kde Maki čosi maľoval alebo omietal. Artforum tam totiž v podstate squatovalo a preto nebol dôvod prizvať do squatu kamarátov, s ktorými sme zdieľali štýl života a hudobný vkus. Predstava bola taká, že budú vysielať zo strechy. Squatersky. Myslím, že ešte predtým (alebo to bolo potom?) Ragtime skutočne aj neoficiálne vysielal. V klube Rockfabrik na Kominárskej (viedol ho výborný a jedinečný Martin Juráček, vyhadzovača, ktorý mal síce veľké svaly, ale zároveň aj priateľský úsmev na tvári, robil Vlado Baláž) bol koncert UK Subs a po koncerte bol s nimi "rádiový" rozhovor.

Potom sa to všetko zlegalizovalo, Ragtime sa udomácnil na Štúrovej ulici a bolo to skvelé.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite