Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kde je stabilita? Vo vlaku a na žeriave

.eva Čobejová .názory

Rušňovodiči sú najmenší fluktuanti, naopak najčastejšie menia svoju pozíciu na našom pracovnom trhu personálni konzultanti. Zistila to spoločnosť Profesia.

Eva Čobejová

Rebríčky, ktoré zverejňuje spoločnosť Profesia, stoja za nahliadnutie a niekedy sa možno pri nich aj pousmiať, pretože vyplavia na povrch aj celkom vtipné zistenia. Tie najnovšie rebríčky Profesie sú o tom, ako dlho ostávajú ľudia na konkrétnych pracovných pozíciách.

Zaujímavým zistením je, že človek u nás pracuje v jednom zamestnaní 3,9 roka a za svoj pracovný život v priemere vystrieda 3 alebo 4 pozície. V priemere 2,7 zamestnaní majú za sebou ľudia do 34 rokov. Po dosiahnutí 35. roku sa nám už do striedania zamestnaní príliš nechce.  

Najdlhšie sa na jednej pracovnej pozícii zdržia rušňovodiči. V kabíne rušňa vydržia priemerne 15,5 roka. Zdá sa, že hoci je táto práca náročná aj zodpovedná, rušňovodiči ju neradi menia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite