Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislava pochodovala za život, nie za Tisa

.martin Hanus .názory

Od toho skvelého podujatia uplynuli síce už tri dni, ale predsa sa k nemu ešte vrátim – už len preto, že ho naše nebulvárne denníky vo svojom hlavnom spravodajstve odignorovali. Pritom išlo o najväčšiu demonštráciu za ochranu života nenarodených detí v našich dejinách.

Zaiste sa dá rozumieť, prečo sa novinári zamerali na jednu stovku pomýlencov a skinhedov, ktorí sa ako každý rok prišli pokloniť Jozefovi Tisovi. Bola tam demonštrácia a antidemonštrácia, ešte k tomu akčný Alojz Hlina. Ale niečo oveľa zaujímavejšie sa odohrávalo pár kilometrov odtiaľ.

V túto nepeknú a studenú sobotu prišlo na Hviezdoslavovo námestie okolo dve tisíc ľudí, väčšina z nich v študentskom veku. Akcia, za ktorou stáli mladí ľudia zo Spoločenstva Ladislava Hanusa (SLH), bola skvele zorganizovaná, striedali sa rečníci s umelcami (Marián Čekovský, skupina Komajota a ďalší), malo to pozitívny náboj aj hĺbku a na tvárach zhromaždených bolo vidieť nadšenie z novej sily.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite