Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo hovoria Rádiové hlavy?

.juraj Kušnierik .názory

V nedeľu, 3. marca, boli piatykrát odovzdané Radio_Head Awards. Čo hovoria o slovenskej hudbei?

Juraj Kušnierik

"Čo je toto za akcia?" spýtal sa ma redaktor STV krátko po tom, ako sme spolu s Oliverom Rehákom odovzdali Cenu za prínos do hudby Betke Majerníkovej. Povedal som mu, že Radio_Head Awards (RHA) pred piatimi rokmi vymysleli ľudia z Rádia_FM a že hoci ide o verejnoprávne médium, títo ľudia nezostali len pri plnení si pracovných poviností. Keďže naozaj majú radi hudbu, hľadali spôsoby ako jej pomôcť. Tak vymysleli okrem iného aj tieto ceny.
O 5 rokov neskôr už len málokto pochybuje o tom, že ide o dôležitú udalosť. Nie preto, že by tie ceny vytvorili nejaké "rebríčky kvality". Jednak to nie je možné a druhák to ani nikdy nebol ich cieľ. RHA sa snažia ukázať niečo zo zaujímavých zákutí aktuálnej slovenskej hudby, dať možnosť fanúšikom aj hudobným kritikom podporiť to, čo sa im páči a týmto spôsobom to spopularizovať.
Ale poďme k aktuálnym Rádiohlavám.
Prvá vec, ktorá nám viacerým po skončení odovzdávania cien napadla: dramaturgia slávnostného večera sa z roka na rok zlepšuje. Tento rok večer nevysielala STV, ale metoo.sk a to bolo dobre. Bol vďaka tomu voľnejší a produkčne menej náročný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite