Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nová pravica a Piussi svet

.jozef Majchrák .názory

Včera som sa zúčastnil na predstavení nového politického projektu poslancov Lucie Žitňanskej a Miroslava Beblavého s odvážne znejúcim názvom Tvoríme Slovensko.

Jozef Majchrák

Nechcem písať o tom, že z toho, čo na stretnutí zaznelo, na mňa skôr ako nádej dýchla  bezradnosť. Uznávam, že kritizovať je oveľa ľahšie a pohodlnejšie ako tvoriť. Jedna vec ma však predsa len dosť vyrušila.

Počas diskusie zazneli z auditória, v ktorom sedeli mnohí intelektuáli, aktivisti a ľudia z mimovládnych organizácií viac krát vystúpenia v duchu: My reprezentujeme akési moderné Slovensko a Robert Fico zase Slovensko staré a nemoderné. To je však omyl.

V prvom rade by asi bolo na mieste zadefinovať si, čo to je vlastne modernosť. Dá sa zredukovať iba na podporu nejakých momentálne módnych politických názorov? Je absolvent univerzity, ktorý hovorí tromi svetovými jazykmi, cestuje po celom svete, ale nesúhlasí napríklad s registrovanými partnerstvami, či niektorými teóriami o globálnom otepľovaní nemoderný človek? Je nemoderný mladý inžinier, ktorý riadi úspešnú firmu, ale je presvedčený povedzme o tom, že niektoré aktivity maďarskej politickej reprezentácie môžu byť za istých okolností hrozbou pre Slovensko?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite