Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto bude pápežom?

.jozef Majchrák .názory

Takmer okamžite po tom, ako pápež Benedikt XVI ohlásil svoju rezignáciu, sa začalo špekulovať o tom, kto by ho na Petrovom stolci mohol nahradiť. Kto sú podľa zahraničných médií najväčší favoriti?

Jozef Majchrák

Agentúra Reuters tvrdí, že prvýkrát v novodobej histórii by sa pápežom mohol stať zástupca Latinskej Ameriky alebo Afriky. V prospech kandidátov z týchto kontinentov hovorí najmä zmena mapy katolicizmu, keď dnes už väčšina katolíkov žije mimo Európu. Najmä v Latinskej Amerike, ale aj v Afrike a v Ázii. Len v samotnej Latinskej Amerike žije v súčasnosti viac ako 40 percent z približne 1,2 miliardy katolíckych veriacich. V Európe je to len približne 25 percent.

Nemecký arcibiskup Gerhard Ludwig  Müller, ktorý je prefektom Kongregácie pre náuku a vieru ešte v decembri v rozhovore pre Rheinische Post povedal, že pozná množstvo biskupov a kardinálov z Latinskej Ameriky, ktorí by mohli prevziať zodpovednosť za celosvetovú cirkev.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite