Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zeman, či Schwarzenberg?

.jozef Majchrák .názory

Keď som sa vrátil z reportáže z predvolebného Česka, viacero ľudí z okruhu mojich známych sa ma pýtalo, koho z dvoch postupujúcich kandidátov by som volil. Zemana, či Schwarzenberga?

Jozef Majchrák

Aj keď ide, samozrejme, len o akademické uvažovanie, zamyslenie sa nad tým, ako by som sa správal v koži českého voliča, mi prišlo celkom zaujímavé. Vopred  uznávam, že môj pohľad na oboch kandidátov je trochu zúžený. Keďže českú politiku nesledujem až tak detailne, akosi automaticky ma to viedlo od podrobnej analýzy politickej minulosti, káuz a vyhlásení kandidátov k sústredeniu sa len na niekoľko, pre mňa podstatných vecí. To je luxus, ktorý si pri slovenských voľbách nie vždy môžem dovoliť.
Miloša Zemana považujem za jedného z najzaujímavejších sociálnodemokratických politikov. Oceňujem jeho rozhľad, diskutérske schopnosti a zmysel pre humor. Najmä však to, že sa nebojí používať vlastný rozum a nie je len automatickým prijímateľom európskeho ľavicového mainstreamu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite