Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podá prezident demisiu?

.jozef Majchrák .názory

Prezident sa rozhodol, že Jozefa Čentéša do funkcie generálneho prokurátora nevymenuje. Zdôvodnenie, ktoré vypracoval, je smiešne. Najmä, ak zalovíme v pamäti a spomenieme si na minulosť autora.

Jozef Majchrák

Ivan Gašparovič zdôvodnenie svojho kroku okrem nezmyslov typu, že kandidát na funkciu generálneho prokurátora verejne osočoval prezidenta, postavil najmä na Čentéšovom omyle pri skartovaní výsluchu Igora Matoviča a na tom, že sa tento omyl vraj snažil  „hodiť“ na sekretárku. Výsluch sa zopakoval a samotný Matovič hovorí, že nijaké fakty sa skartáciou nestratili. Ivan Gašparovič však tvrdí, že „generálny prokurátor musí byť pripravený a ochotný uniesť verejnú zodpovednosť nielen za všetky svoje chyby, ale aj za chyby svojich podriadených, uniesť tlak médií, politikov a zachovať sa vždy čestne“.

Pripusťme teda takto nastavenú latku ako aj to, že pán prezident nemal pri jej stanovení určite na mysli len úrad generálneho prokurátora, ale akúkoľvek vysokú verejnú funkciu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite