Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štát zločincov

.andrej Bán .názory

Je to ukážkovo absurdný, no pritom rukolapný dôkaz toho, v akom štáte dvadsať rokov žijeme. Prezidentovo dnešné odôvodnenie nevymenovania Čenteša a založenie SR 1. 1. 1993 má spoločné gény. Je to pohŕdanie zákonmi, občanmi, ba dokonca ľudskými životmi.

Andrej Bán

Mám 48 rokov, Československo bola moja vlasť a proti jeho rozpadu som nebol z dôvodu, že nemám rád samostatné Slovensko, ale preto, že tento štát založili opovrhnutiahodní ľudia okolo Vladimíra Mečiara. Ľudia zodpovední neskôr za únosy a vraždy. Ľudia, ktorí tento štát až do roku 1998 rozkrádali. A napokon ľudia, ktorí by sa mali za svoje skutky zodpovedať pred súdom, no namiesto toho sa pomaly tešia spoločenskej vážnosti, prípadne si beztrestne užívajú svoj nakradnutý majetok.
 
Meradlom a hodnotou sú pre mňa jednotlivci, nie štát. Isto, samostatné Slovensko za tých dvadsať rokov prekonalo samé seba a v mnohom zaznamenalo úctyhodný príbeh. To keď najmä skoncovalo s Mečiarom a jeho skvadrou a podstúpili sme bolestné reformy, aké nám dnes susedia iba závidia.
 
V otázkach narábania s jazykom nedovzdelaný a obhrublý docent práva Ivan Gašparovič (aj) teraz, v prípade Jozefa Čenteša, evidentne pohŕda zákonmi, či dokonca nálezom Ústavného súdu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite