Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neotravujte s prezidentom

.jozef Majchrák .názory

Pomaly najdôležitejšou agendou troch pravicových strán KDH, SDKÚ a Most je v posledných týždňoch hľadanie spoločného prezidentského kandidáta. Naposledy nám so smútkom oznámili, že do 17. novembra ho nájsť nedokážu.

Jozef Majchrák

Odhliadnuc od toho, že krvopotným hľadaním kandidáta pravicové strany de facto priznávajú, že nikoho s prirodzeným prezidentským formátom vo svojich radoch nemajú a viac ako rok pred prezidentskými voľbami im chýbajú iné silné témy, si myslím, že zhodnúť sa na spoločnom kandidátovi pre pravicu vôbec nie je dôležité. A to hneď z troch dôvodov.

Už teraz je zrejmé, že voliči, ktorí nebudú chcieť v prezidentských voľbách podporiť kandidáta Smeru si budú môcť - bez ohľadu na dohodu pravicových strán - vyberať z viacerých kandidátov. Svoju kandidatúru už potvrdil Andrej Kiska, v krátkom čase tak urobí Ján Čarnogurský a možno sa objavia aj ďalší kandidáti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite