Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nerozumiem vám, pani Biháriová

.jozef Majchrák .názory

Na tejto internetovej stránke zaznelo za posledné dni k aktuálnej diskusii o rómskej problematike toľko názorov, že sa mi už na túto tému nechcelo písať. Irena Biháriová z organizácie Ľudia proti rasizmu ma však vyprovokovala. Niekoľko viet si predsa len neodpustím.

Jozef Majchrák

Na úvod sa musím priznať, že keď som v posledných dňoch sledoval komentovanie prvých krokov nového splnomocnenca vlády pre rómsku problematiku Petra Polláka zo strany niektorých mimovládnych organizácií, nevychádzal som z úžasu.
Už spomínaná pani Biháriová napríklad vyhlásila, že Pollákov program je odsúdený na neúspech, keďže jeho návrhy sú vraj motivované politicky a sú odpoveďou na emotívne nálady verejnosti. Skutočne netuším v čom spočíva sila týchto argumentov, keďže ani politická motivácia ani fakt, že niečo je reakciou na nejakú atmosféru, ešte nič nevypovedá o kvalite návrhov.  To je akoby Schumana s Adenauerom kritizovali za to, že pri svojich plánoch na  európske zbližovanie sledovali aj vlastné politické ciele a reagovali na emotívne nálady Nemcov a Francúzov, ktorým sa už nechcelo viesť ďalšiu vojnu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite