Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Atómový milión, nie miliarda

.andrej Bán .názory

V najnovšom .týždni sa dočítate aj o podozrivom biznise s likvidáciou našich jadrových elektrární a odpadu z nich. V článku mám chybu, ktorá ma mrzí.

Andrej Bán

Napísal som, že firma z portfólia Penty uzavrela s Jadrovou vyraďovacou spoločnosťou (JAVYS) zmluvu na takmer miliardu eur za upratovacie služby. Správne malo byť takmer milión. Ozaj neviem, ako som mohol prehliadnuť takú „banalitu“. Možno zapracovalo podvedomie a asociácie na lukratívne, takmer miliardové tendre na upratovanie na ministerstve obrany za čias Františka Kašického.
 
Mrzí ma to o to viac, že to nie je jedna z hlavných, no iba doplnkových informácií. Naše médiá sa doteraz venovali najmä tomu, že JAVYS kúpil budovu cez firmu blízku SMER-u alebo že sponzoroval firme Ficovho brata opravu hradu v Topoľčanoch. To všetko sú iba perličky. Tento článok je najmä o podozreniach zo systémovo zlého fungovania JAVYS-u.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite